Plack

Plack

Plack är bakterier som klumpats ihop till en beläggning som sätter sig bland annat på och mellan tänderna samt på tungan. När du vaknar på morgonen eller mot slutet av dagen kan du känna hur det känns lite skrovligt och ofräscht på tänderna – det är placket.

Mängden plack är en avgörande faktor för god munhygien och är själva orsaken till att det är viktigt att borsta tänderna. Bakterierna i placket bildar syra som orsakar hål i tänderna och illaluktande svavelföreningar som orsakar dålig andedräkt. En bra munhygien bidrar till en låg nivå av plack och skyddar därmed tandköttet.

Läs mer om karies
Läs mer om dålig andedräkt

Listerine® bekämpar plack

Det kan vara svårt att få bort tillräckligt mycket plack med bara tandborste och tandtråd. Längre bak i munnen, mellan tänderna och längs tandköttskanten är det särskilt svårt att komma åt ordentligt. Där blir det lätt kvar bakterier som kan växa till sig till en tjockare beläggning, som blir ännu svårare att få bort. Här gör Listerine® stor nytta. Med sina bakteriehämmande essensoljor kommer Listerine® åt bakterier i hela munnen – även mellan tänderna, på tungan och någon millimeter ner innanför tandköttet.

 


Office:
Johnson & Johnson Consumer Nordic
Frösundaviks allé 1, 169 50 Solna, Sweden
Denna webbplats styrs uteslutande av gällande svenska lagar och förordningar. Se vår sekretesspolicy. Användningen av denna webbplats utgör ett medgivande av tillämpningen av sådana lagar och förordningar och av vår sekretesspolicy. Din användning av informationen på denna webbplats sker på villkoren i vårt rättsliga meddelande. För information om användningen av cookies se vår cookiepolicy. 

© McNeil Sweden AB 2014. Den här webbplatsen är publicerad av McNeil Sweden AB, som ensamt har ansvaret för innehållet. Webbplatsen är avsedd för besökare från Sverige. Senast uppdaterad: November 26, 2015